enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yüzde 80 elektrikli araç istiyor

Yüzde 80 elektrikli araç istiyor
A+
A-

Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı pandemide temiz hava açısından sıfır emisyonlu elektrikli araçların önemi daha da ortaya çıktı. Lease Plan’ın araştırması da bu durumu kanıtladı. Türkiye’deki 10 kişiden 8’i elektrikli araç sahibi olmak istiyor. Vergi ve alt yapı desteği sağlanırsa bu durum TOGG için avantaj olabilir.

Filo kiralama şirketlerinden LeasePlan, araştırma şirketlerinden Ipsos ile Covid-19’un dünya genelinde mobilite alışkanlıkları üzerindeki etkisiyle ilgili araştırma yaptı. Mobilite İçgörü Raporu, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 22 ülkeden 5.000’in üzerinde kişinin katılımıyla yapıldı. Rapora göre Türkiye, Covid-19 sonrası en yüksek iklim farkındalığı değişiklik yüzdesi olan ülkeler arasında zirvede yer aldı.

YÜKSEK İHTİMAL

Türkiye’deki katılımcıların yüzde 81’i, “Hava kalitesini sürdürmeye yardım etmek için artık sıfır emisyonlu bir araç tercih etme ihtimalim daha yüksek” ifadelerine katılarak bu konuda diğer ülkeler arasında en yüksek tercihi yaptı.

LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay

VERGİ VE ALT YAPI DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay, “Türkiye pazarında özellikle sıfır emisyonlu araçlarda seçenekler Avrupa’daki kadar çok olmasa da buradaki hızlanma ve artan bilinç düzeyi umut verici. Tabii bu seçeneklerin daha ulaşılabilir olması adına vergi ve altyapı desteği çok önemli” dedi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.