Citroën Türkiye’den rekor performans

Yeni nesil elektrikli ve konvansiyonel modellerle pazar payını yüzde 5’e çıkaran Citroën, Türkiye’yi globalde Fransa ve İtalya’nın ardından 3’üncü en güçlü pazarı haline getirdi. Her 5 binek araçtan 1’i elektrikli, C4 X ise satışların yarısını tek başına oluşturuyor.
Konforu ön planda tutan yüksek teknolojili modelleriyle öne çıkan Citroën, Türkiye pazarındaki gücünü her geçen gün artırıyor. Ağustos ayı itibarıyla toplam 40 bin 395 adet satışa ulaşan marka, yüzde 5 pazar payı elde ederek dikkat çekici bir başarıya imza attı. Citroën Marka Direktörü Bora Duran, elde edilen sonuçların markayı globalde üst sıralara taşıdığını belirterek, “İlk 8 ayın sonunda Türkiye, Citroën’in en güçlü 3’üncü pazarı oldu. Bugün bizden fazla satış gerçekleştiren sadece Fransa ve İtalya var. Üstelik ağustos özelinde Fransa’nın ardından en fazla Citroën satışı yapılan ülke Türkiye oldu. Bu da markanın dünya genelindeki satışlarının yüzde 9’unun Türkiye’de gerçekleştiğini gösteriyor” açıklamasını yaptı.
Elektrikli araç satışlarında hızlı yükseliş
Citroën’in elektrikli araçlara yaptığı yatırımların sonuç verdiğini vurgulayan Duran, “Bugün Türkiye’de sattığımız her 5 binek Citroën’den 1’i elektrikli. Toplam binek araç satışlarımızın yüzde 21,6’sı elektrikli modellerden oluşuyor. Mayıs ayında lanse ettiğimiz ë-C3 ve ë-C3 Aircross bu başarıda büyük rol oynadı” ifadelerini kullandı. Citroën’in satış başarısında sadece elektrikli modeller değil, konvansiyonel segmentteki güçlü oyuncular da etkili oldu. Duran, “Binek araç satışlarımızın yüzde 53’ünü, yani satılan her iki araçtan birini tek başına C4 X modeli karşılıyor. Ayrıca Citroën’in Türkiye’deki satışlarının yüzde 35’ini hafif ticari modellerimiz oluşturuyor. Bu da markamızın her segmentte güçlü bir performans sergilediğinin göstergesi” dedi.