enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ekspertizler hazır mı?

Ekspertizler hazır mı?

Elektriklileşme etkisinin iyiden iyiye arttığı otomotiv sektöründe elektrikli araçlar (EV), oto ekspertizleri de etkileyecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, dönüşümün şarj istasyonları altyapı destekleri ve Togg ile birlikte beklenenden daha hızlı olabileceğini belirtti. Emre, “Günümüzde ikinci ele düşen elektrikli araç sayısı sınırlı olsa da, kapsamlı bir dönüşümle birlikte günden güne araç parkındaki elektrikli sayısı artacak. Dolayısıyla bu araçların alım-satımlarında en önemli kurumlar oto ekspertiz merkezleri olacak” diye konuştu.

KALİFİYE TEKNİK ELEMAN EKSİKLİĞİ GİDERİLMELİ

Emre “Özellikle batarya değişimi bu araçlar için en büyük maliyet kalemiyken oto ekspertiz esnasında ilk kontrol edilmesi gereken elemanlardan biri haline geliyor. Kontrollerin başarılı biçimde yapılması için yenilikçi ekipmanlara ihtiyaç olduğu kadar kalifiye teknik eleman eksikliği gelecekte problem teşkil edebilir. Yeterli eğitimi almayan teknik elemanlar için yüksek voltaj, hayati risk taşıyacaktır. Bu sebeple elektrikli araçların ekspertiz ve check-up süreçlerinde eğitim geleceğe yatırım olarak nitelendirilebilir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.