enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hibrit SUV satışı 250 bini aştı

Hibrit SUV satışı 250 bini aştı
A+
A-

Lexus, lüks hibrit SUV satışlarında önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Lexus’un, 2005 yılında dünyanın ilk lüks hibrit aracı olan RX 400h ile başlattığı hibrit SUV atağı bugün yeni bir rekorla birlikte 250 bin adedi aştı.

1998 yılında ilk RX modelini tanıtarak lüks SUV konseptine öncülük yapan Lexus, her nesle yenilikçi teknolojilerini modele adapte etti ve şu anda segmentinin lideri olan hibrit teknolojisinin performansını sürekli olarak geliştirdi. Elektrikli ve benzinli motora sahip Lexus’un hibrit araçları, her geçen gün artan talep ile birlikte daha fazla tercih edilmeye devam ediyor.

7 KOLTUKLU LÜKS HİBRİT

Lexus’un 250 bini aşan lüks hibrit SUV satışlarında ise, RX 127 bin 203 adetle önemli bir paya sahip. Lexus bu özel SUV modelinin ürün gamını, yedi koltuklu versiyon olan RX L ile de genişletti ve daha fazla müşteri kitlesine hitap etmeye başladı.

2014 yılında tanıtılan bir diğer SUV modeli olan NX ise, Avrupa’da hibrit SUV satışlarında 101 bin adetle dikkat çekerken, markanın yeni crossover modeli UX ise kısa zamanda 22 bini aşan satış rakamlar kaydetti. Bu adetlerle birlikte SUV modelleri, Lexus’un ana ürün gamı modelleri olmaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.