enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hyundai 2030’da uçacak

Hyundai 2030’da uçacak

Hyundai teknoloji, dünya dinamiklerini ve otomotiv sektöründeki dönüşüme ayak uydurmak için 3 strateji belirledi.  Marka Akıllı Mobilite Araçları, Akıllı Mobilite Hizmetleri ve Hidrojen Çözümleri ile geleceğin mobilite eko-sistem gelişimine öncülük etmeyi amaçlıyor.

Hyundai Motor Company’nin ilk kez 2019’da duyurduğu Strateji 2025 artık üç ana koldan oluşuyor. Bu stratejilerde; Akıllı Mobilite Araçları ve Akıllı Mobilite Hizmetleri ile Hyunda’nin yıllardır yüksek tecrübe kazanıp liderliği sürdürdüğü yakıt hücresi gelişimi ve ticarileşmesini içeren H2 Solution, yani Hidrojen Çözümleri olacak. Amaç: elektriklenmeyle birlikte otomotiv endüstrisinde rekabetçiliği artırmak, lider mobilite hizmetleri sunan güçlü bir kurum yaratmak ve hidrojen ekosistemi için tüm girişimleri sağlamak.

Tüm endüstrinin ekosistemini geliştirmek için katkı sağlarken, tüketicilere yenilikçi ve gelişmiş mobilite deneyimleri sunmayı amaçlayan yeni stratejide dört ana iş alanı hedefleniyor: Elektrikli Araçlar (EV), Şehiriçi Hava Mobilitesi (UAM), otonom sürüş teknolojileri ve hidrojenli yakıt hücresi sistemi.

Hyundai yerel topluluklar baz alınarak hazırlanan mobilite hizmetlerini genişletilecek ve araç verileri kullanılarak hazırlanan iş katma değerli iş modelleri çeşitlendirilecek. Tüm çalışmalara 60.1 trilyon Kore Wonu (~ $55,2 milyar) bütçe aktarılacak.

Yeni Hidrojen Çözümleri kolu için de şirket yakıt hücresi teknolojisini geliştirip yakıt hücreli araçların ötesine taşımak için ekosistem girişimlerini hızlandıracak. Böylece yakıt hücresi sistemi, gemiler, trenler, forkliftler ve UAM (Şehiriçi Hava Mobilite) gibi tüm ulaşım araçlarında kullanılacak.

YAYGIN ŞARJ İSTASYONLARI KURACAK

İlk kez IONIQ 5 ile 2021’de başlayacak yeni elektrikli araç programı dahilinde 2025’e gelindiğinde yılda 560 bin adet elektrikli araç satılması planlanıyor. Hyundai, E-GMP platformu kullanılarak hazırlanan 12 adet yeni batarya elektrikli araç tanıtmayı amaçlıyor. Marka, 2030’dan itibaren öncelikli olarak ABD, Avrupa ve Çin gibi öncelikli pazarlarda batarya elektrikli araç adetlerini artıracak. Kısa ve uzun vadede şirketin amacı, elektrikli araç pazarında liderliği elde edip 2040 yılı itibariyle de global elektrikli araç pazarında yüzde 8-10 pazar payına sahip olmak. Bunun için de ortak parça kullanımını yaygınlaştırıp maliyetleri azaltmayı, üretimde rekabetçiliğini geliştirmeyi ve bölgelerin ihtiyaçlarını karşılayacak optimize elektrikli araç operasyon stratejileri uygulamayı ve yaygın şarj istasyonları kurmayı istiyor.

BÖLGESEL HAVA MOBİLİTESİ UAM’LAR 2030’DA PİYASADA OLOCAK

Akıllı Mobilite Çözümleri sağlayıcısı olarak Hyundai’nin amacı, yeryüzündeki şehiriçi ulaşım yoğunluğunu azaltmak ve insanoğlunun yaşam kalitesini artırmak. 2020 başındaki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) tanıtılan “SA-1” konseptinin dört prensibi vardı: güvenli, sessiz, ulaşılabilir ve insan odaklı olmak. Bu alanda lider olmak için Hyundai’nin amacı, yolcu ve kargo taşımacılığını yapmak için hava araçları ailesi kurmak.

Hyundai’nin ilk planları arasında, 2026 itibariyle hibrit motorlu hava kargo aracı olan İnsansız Hava Sistemi’ni (UAS) tanıtmak yer alıyor. Ardından şehiriçi operasyonlara yönelik hazırlanmış UAM modelini 2028 itibariyle tanıtıp, 2030’lara gelindiğinde de yakın şehirler arasında bölgesel hava mobilitesini sunmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda UAM’ler ilk gelişim anından itibaren seri üretime uygun olarak tasarlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.