enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İlk batarya başarıyla testten geçti

İlk batarya başarıyla testten geçti
A+
A-

Togg’un mobilite ekosistemini geliştirmek ve ülkemize elektrikli araç yatırımları çekmek için kurulan Siro, ilk bataryasını üretti. Li-Ion batarya üretmenin yanı sıra Siro, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak, temiz ve verimli bir enerji sistemi geliştirmemizi sağlayacak. 

Yerli, milli ve tam elektrikli mobilite aracı Togg’da yolun sonuna geldik. Togg, 2023 yılının ilk çeyreğinde seri üretim bandından yollara inecek. Fakat elektrikli ve otonom bir aracı üretmek tek başına yetmiyor. Yazılımından tutun da kapı koluna kadar büyük bir ekosistemi içine alan Togg için en önemli teknolojilerin başında Li-Ion batarya geliyor. Bu kapsamda hareket eden Togg, dünyanın en önemli batarya üreticilerinden Farasis Energy ortaklığında Siro’yu kurdu.

BATARYA TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

Küresel çapta otomotiv ve otomotiv dışı uygulamalar için enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri de, batarya üretimine başladı. Siro, yönetim merkezinin de bulunduğu Gebze’de kurduğu Batarya Geliştirme Merkezi’nde ilk bataryasını üretti, batarya tüm testlerden başarıyla geçti. Batarya Geliştirme Merkezi’nde başta elektrikli araçlar olmak üzere farklı kullanım alanları için geliştirme faaliyetleri yürütülecek.

SERİ ÜRETİM 2023’TE BAŞLAYACAK

Gemlik’te kurulumu devam eden seri üretim hatlarının devreye alınmasıyla birlikte, Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezi’nde yeni jenerasyon batarya modül ve paketlerinin yanında batarya hücrelerinin de geliştirilmesi planlanıyor. İki merkez arasında bir sinerji oluşturularak bataryalar için teknoloji geliştirmesinden seri üretime kadar olan süreçler tamamlanmış olacak. Siro, geliştirilen batarya modül ve paketlerinin seri üretimine 2023’ün başından itibaren başlayacak.

TÜRKİYE AZ ÜLKEDE BULUNAN YETKİNLİĞE SAHİP OLACAK

İkinci aşamada Siro, Batarya Geliştirme Merkezi ile Farasis Energy’nin en son teknolojisine dayalı Li-Ion NMC batarya hücreleri geliştirecek ve üretecek. Böylece Türkiye, az sayıda ülkede bulunan hücre geliştirme ve üretme yetkinliğine sahip olacak. Siro, 2031 yılı itibarıyla yıllık 20 GWs’lık üretim kapasitesiyle bölgenin lider enerji depolama oyuncularından biri olacak, temiz enerjinin yaygınlaştırılmasına, karbon emisyonlarının azaltılmasına katkılarda bulunacak.

 

kaynak:milatgazetesi.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.