enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yeni Grandland kızılötesiyle görüyor!

Yeni Grandland kızılötesiyle görüyor!

Son dönemde vatandaşlar, ‘Araç fiyatları çok yüksek, nasıl alacağız?’ serzenişinde bulunsa da, ‘sıfır’ araçlar daha bayilere gelmeden ya da gelir gelmez satılıyor. “Mobilite ihtiyacı kapsamında araç alan kesim yüzde 70-80 azaldı” diyen Alpagut Girgin, birikim için 2’nci, 3’üncü veya 4’üncü aracını aldıklarını belirtti.

İstanbul’da düzenlenen toplantıda otomotiv gazetecileriyle buluşan Opel Türkiye ekibi, hem sektörü değerlendirdi hem de markanın hedefleri, satış rakamları ve yeni Grandland ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşan Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, “Türkiye global Opel dünyasında, bu yılın ilk 4 ayında gerçekleştirdiği 9 bin adet satışla İspanya’yı geride bırakarak 5 büyük pazar içerisine girdi. Mayıs ayında da 4 bin adetlik bir satış gerçekleştirerek ay sonu itibarıyla 13 bin adet seviyesine çıktı. Yıl sonu hedefimiz de 45 bin adet satışa ulaşmak” dedi.

FİYATI BELLİ OLMADAN SİPARİŞ ALDIK

Eylül ayında yeni Opel Astra’nın Türkiye’de satışa çıkacağını söyleyen Girgin, “Opel Astra ailesi olarak hatchback ve sedan modelleriyle birlikte 86 yıllık bir segment geçmişine sahip. Bugüne kadar da Türkiye’de 350 bin adet satan Astra, bu senenin başrol oyuncusu olacak. Astra sevdalılarını da biliyoruz ki daha fiyatı bile belli olmadan 300 adet sipariş aldık. Herhalde 1000 adetleri geçecektir lansman öncesinde” diye konuştu.

ELEKTRİKLİ CORSA VE MOKKA GELİYOR

“2025’te 10 bin adet elektrikli araç satmayı hedefliyoruz” diyen Girgin, “Elektrikli araçlarda Opel olarak iddialıyız. Stellantis grubunun ve sektörün öncüsü olacağız. Servis ve satış eğitimlerimiz devam ediyor. Bu doğrultuda bu yılın Eylül ayında elektrikli Corsa ve elektrikli Mokka’yı satışa çıkaracağız. Tabi hırslı bir satış stratejimiz olmayacak. Her iki elektrikli modelden de yıl sonuna kadar 100’er adet satmayı düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

BİRİKİMLERİ KORUMAK İÇİN ARAÇ ALIYORLAR

“Fiyatlar yüksek olsa da araçlar geldiği gibi satılıyor. Bir kişi, birden fazla mı araç alıyor? Opel özelinde değerlendirir misiniz?” sorusuna da cevap veren Girgin, “İnsanlar birikimlerini koruma yolunda emtia, gayrimenkul ve araç yatırımı yapıyor. Gayrimenkulde makas biraz açıldı. Otomobil hala biraz daha ulaşılabilir. Bu yüzden son dönemde araç alan kesim yüzde 70-80 mobilite için azaldı. Müşteriler 2’nci, 3’üncü, 4’üncü aracını alıyor” şeklinde konuştu.

YENİ OPEL GRANDLAND’IN BAZI ÖZELLİKLERİ

  • 809 bin 900 TL ile 979 bin 900 TL arasında değişen fiyatlara sahip
  • Edition, Elegance ve Ultimate olmak üzere 3 donanım seviyesinde.
  • Donanıma göre 7 inç ve 10 inç’lik multimedya ekranı
  • Kablosuz şarj özelliğinin yanı sıra, Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı
  • IntelliLux LED® Pixel Farlar, far başına 84 adet olmak üzere 168 LED hücre ile ışık huzmesini trafikteki diğer paydaşların gözlerinde parlama yapmadan sürüş koşullarına ve çevreye kusursuz bir şekilde uyarlıyor.
  • Gece görüş sistemi teknolojisi, kızılötesi kamerasıyla sürüş yönünde 100 metre ileriye kadar insanları ve hayvanları algılıyor.
  • Yaya algılama özellikli aktif acil frenleme sistemi gibi çok sayıda sürüş destek sistemi.
  • 2 litrelik turbo benzinli motor, 130 beygir güç ve 230 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 km/s hıza 10,3 saniyede çıkarken, 100 kilometrede ortalama 6,4 – 6,6 litre yakıt tüketiyor.
  • 5 litrelik dizel motor da 130 beygir güç ve 300 Nm tork değerlerine sahip. 0’dan 100 km/s hıza 11,5 saniyede ulaşırken, 100 kilometrede ortalama 5,1 – 5,2 litre yakıt tüketiyor.
  • 8 ileri AT8 otomatik şanzıman da her iki motorda standart.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.