enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Tarihi rekor

Tarihi rekor
05.04.2021
A+
A-

Mart ayına özel bir kampanya ile Corolla modelini satışa sunan Toyota, ülkemizdeki 30 yıllık tarihinin en yüksek aylık satışına ulaştı. Böylece marka, Mart ayında tüm modellerinde toplam 9 bin 455 adet sattı.

Toyota, Türkiye otomotiv pazarındaki son 30 yıllık tarihinde en yüksek aylık satışını gerçekleştirerek kendi rekorunu kırdı. Mart ayında 2 bin 306’sı hibrit olmak üzere 7 bin 935 adetle Türkiye’de üretilen Corolla tüm rakiplerini geride bırakırken, yılın ilk 3 ayı sonunda da 15 bin 369 adetlik satışa ulaşarak ilk sıraya yerleşti. Marka 2021 yılının ilk çeyreğinde 17 bin 631 adetlik satışa ulaştı. Bunun yanında 24 Mart tarihinde pazara sunulan hafif ticari sınıfının yeni oyuncusu PROACE CITY de sadece bir hafta içinde 431 adetlik satışa imza attı.

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt

YATIRIMLARIN MEYVESİNİ ALIYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Bulunduğumuz bu süreçte böyle adetleri yakalamış olmak bizim için çok önemli. Yıllardır markaya yaptığımız yatırımların karşılığını alıyoruz. Özellikle markanın teknolojik vizyonu ile hibrit teknolojilerine yaptığımız yatırımlar meyvelerini vermeye başladı” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.