enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

TAYSAD Start-up’ları destekliyor

TAYSAD Start-up’ları destekliyor
22.11.2020
A+
A-

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca ve TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Kemal Yazıcı online toplantıda otomotiv gazetecileriyle buluştu.

Her şeye rağmen tedarik sanayinin üretime devam ettiğini söyleyen Kanca ve Yazıcı, “Otomotiv değişiyor; otomotiv sektörü değişiyor, teknolojisi değişiyor. Türkiye’de 7 sene içerisinde mesela otomotiv sektörüne yönelik start-up’larda çok ciddi bir gelişme var. Bizim içimizden çıkacak böyle çocukları desteklememiz lazım, sizlerin onlara belki biraz daha fazla şans vermeniz lazım” dedi.

TOGG BÜYÜK BİR FIRSAT

“Onların içinden birkaç tanesi 10 sene sonrasının TAYSAD üyesi olacak” diyen Kanca ve Yazıcı, “TOGG da bir fırsat açıkçası. Almanya’da Porsche ve Mercedes’te çalışmış bir Türk. Birkaç tane start-up kurmuş, çok da başarılı olmuş. TOGG onu orada bulmuş ve bir ürününü kendi aracında kullanmak istiyor. İnşallah yeni araç geliştirme için çalışan projelerin sayılarını artırırız yoksa klasik araçlardaki değişim sıradan TAYSAD üyeleri için çok iyi gözükmüyor” ifadesini kullandı.

TAYSAD’IN ANKETİNE GÖRE

Üretimde Değişim Öngörüsü

Şirketlerin yüzde 45’i önümüzdeki 3 ay, üretimlerinde herhangi bir değişiklik ön görmezken, yüzde 32’si üretimlerininin artacağını düşünüyor. Yüzde 23’ü de azalacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.