enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

‘Türkiye artık stratejik üretim merkezi’

‘Türkiye artık stratejik üretim merkezi’
28.07.2026
A+
A-

PEUGEOT, Avrupa hafif ticari araç pazarındaki iddiasını Türkiye’deki üretim yatırımıyla güçlendiriyor.

Markanın C segmentindeki en önemli modellerinden Rifter, 2026 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren Bursa’daki Tofaş Fabrikası’nda “Made in Türkiye” etiketiyle üretilecek. Bu yatırımla birlikte PEUGEOT, Bursa’da hali hazırda üretilen Expert Van ve Expert Traveller modellerinin ardından Rifter’ı da yerli üretim ürün gamına dahil etmiş olacak.

‘Marka açısından önemli bir dönüm noktası’

PEUGEOT Marka Direktörü Gupse Kaplan, Rifter’ın Türkiye’de üretilecek olmasının marka açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Bu gelişme PEUGEOT’nun Türkiye pazarına ve ülkemizin güçlü otomotiv üretim altyapısına duyduğu güvenin en önemli göstergelerinden biri. Türkiye artık markamız için yalnızca güçlü bir pazar değil, aynı zamanda giderek stratejik bir üretim merkezi haline geliyor” dedi. Yerli üretimin sağlayacağı lojistik ve tedarik avantajlarının rekabet güçlerini artıracağını vurgulayan Kaplan, “Expert Van ve Expert Traveller ile başladığımız yerli üretim hamlesini şimdi Rifter ile büyütüyoruz. Yerli üretimin sağladığı avantajlarla hafif ticari araç pazarındaki konumumuzu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Rifter satışların lokomotifi oldu

PEUGEOT’nun en çok tercih edilen hafif ticari modellerinden biri olan Rifter, 2026’nın ilk 6 ayında 8 bin 350 adet satış gerçekleştirerek markanın toplam hafif ticari araç satışlarının yüzde 72’sini oluşturdu. Haziran ayında 2 bin 278 adetlik satışla segment lideri olan model, Türkiye pazarındaki güçlü performansını sürdürdü. Kaplan, “Rifter, profesyonel kullanıcıların yanı sıra geniş ailelerin de en çok tercih ettiği modellerimizden biri. Yerli üretimin başlamasıyla bu başarımızı daha da yukarı taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.