enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Millet beklemede

Millet beklemede
01.01.2021
A+
A-

Bir sürü nedenden ötürü 2020 yılında yüzde 90’lara kadar artan ikinci el araç fiyatları Aralık ayı itibarıyla düşüşe geçti. İkinci el araç satın alma kararını erteleyen tüketiciler, “bekle-gör politikasına” geçti.

2020 yılında pandemi nedeniyle birçok sektör küçülürken otomotiv sektörü iç pazarda rekorlar kırdı. Kasım ayının başına kadar yüksek satış adetlerini sürdüren sektör, Aralık ayında beklentilerin altında seyretmeye başladı. Talepteki düşüş ikinci el araç satışlarına da yansıdı. Cardata verilerine göre, ikinci el araç fiyatları Aralık ayında bir önceki aya göre ortalama yüzde 10 düştü. Konuyla ilgili konuşan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Talebin düşmesindeki en önemli etkenlerden biri tüketicilerin elindeki dövizi bozdurmaktan vazgeçip ikinci el araç satın alma kararını ertelemesi. tüketicilerin ikinci el bir araç satın alma kararını “bekle-gör politikasına” çevirmesine neden oldu” dedi.

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın

İKİNCİ EL BU YIL İLK DEFA DÜŞTÜ

“İkinci el araç fiyatları, son 1 yıl içerisinde ilk defa düştü” diyen Yalçın, “Yaptığımız piyasa analizlerinde ikinci eldeki bu fiyat düşüşlerinin ortalama yüzde 6 ila 12 arasında olduğunu gözlemledik. 0 kilometre araçlardaki yıl sonu kampanyalarının etkisiyle ikinci el araç fiyatlarındaki bu düşüşün Aralık ayı sonunda kadar kademeli olarak devam edeceğini öngörüyoruz” ifadesini kullandı.

SIFIR ETKİLENECEK

Yalçın, “BDDK kararları doğrultusunda fiyatı 300 bin TL’nin üzerinde olan taşıt kredilerinde vade sınırının 48 aydan 36 aya, 750 bin TL’nin üzerindeki krediler için de vade sınırının 48 aydan 24 aya çekilmesi ve geçen haftaki faiz artırımı sıfır kilometre satışlarını aşağı yönlü etkileyecektir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.