enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Teknoloji seviyemizi yükseltmeliyiz

Teknoloji seviyemizi yükseltmeliyiz
27.04.2020
A+
A-

Basın mensuplarıyla online toplantıda bir araya gelen TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kanca ve yardımcısı Yazıcı, “Bu krizin belki en fazla etkisi yerelleşmede olacak. Çin yerine Türkiye’ye yönelme olabilir ama araç teknolojileri değişiyor. Bu fırsat önümüzde, hızlı hareket edelim, teknoloji seviyemizi yükseltelim” dedi.

AVRUPA’DA GÖREMEYECEĞİNİZ TEDBİRLER ALDIK

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca

Koronavirüs salgının tedarik sanayine ve otomotiv sektörüne etkilerini anlatmak için basın mepsuplarıyla online olarak buluşan Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, “Otomotiv sektörü hem ana sanayisi hem de tedarik sanayisiyle, koronavirüs salgınına karşı, çalışanlarına yönelik Avrupa’da bile göremeyeceğiniz tedbirler aldı. Ve bunu çok önceden uygulamaya başladılar. Bu da esnek olmamız ve krizlere alışık olmamızdan kaynaklanıyor. Hızlı ve pratik tepkiler verebiliyoruz” diye konuştu.

TEDARİK AÇISINDAN TÜRKİYE DAHA AVANTAJLI

Uluslararası büyük bir zincirin Avrupa’daki birkaç fabrikasının direktörü, iki aydır Çin’deki fabrikasıyla irtibatının kesildiğini dile getiren Kanca, “Avrupa’daki birçok ana sanayi Çin’den ürün alamamaya başlayınca Türkiye’ye bir yönelme oldu. Avrupalı üreticiler, Çin’den alamadıkları tedarik parçalarını Türkiye’ye sormaya başladılar. Benim kanaatim; şimdi daha yakın, daha güvenilir, daha kısa mesafelerdeki tedarikçiler bir süre tercih edilecek. Bu krizin belki en fazla etkisi bu yerelleşmede olacak. Hiç kimse 20 değişik ülkede bir şey üretip, sonra toplayıp, getirme cesaretini kısa zamanda kolay kolay bulamaz gibi geliyor bana. Nihayetinde biz Türkiye olarak; bir İtalyan bir Fransız şirketinden bu anlamda daha avantajlıyız” dedi.

FIRSAT AYAĞIMIZA GELDİ HIZLI HAREKET ETMELİYİZ

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Yazıcı

Online  basın toplantısında koronavirüsün sektöre artılarından ve eksilerinden bahseden TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Yazıcı, “Bu kriz ilk Çin’de çıktığında Avrupa’lı OEM’ler, Türkiye’dekiler de dahil, “Çin’den parça alamazsak tedarik zinciri nasıl toparlanacak?” endişesine kapıldılar. Ve Türkiye’de alternatif parça üretimini tedarik imkanı açısından sorgulamaya başladılar. Türkiye’nin Avrupa’ya yakınlığı, Türk insanının sorunlara çözüm üretebilme kabiliyeti bizim için belki ileride bir fırsat olacak” değerlendirmesinde bulundu.

 EKSİKLERİMİZİ GİDERELİM

Çin yerine Türkiye’ye yönelme olacak ama araç teknolojilerinin değiştiğini söyleyen Yazıcı, “4-5 ay önce hep bunu konuşuyorduk. Elektrikli araçlar, otonom araçlar, elektrikli araçların bataryası, bataryasının yönetimi, elektrikli aracın motoru, sürücüsü derken, şimdi COVID 19 diyoruz. Tabi ki bu değişim Türkiye’ye bir fırsat verse de, teknolojik olarak da eksiklerimizi gidermemiz gerekli. Bize de düşen görev o. Otonom araçların yüksek adetlere ulaşması için belki 20 yıl daha beklemek gerekecek fakat 2025’te elektrikli araç maliyetinin normal, içten yanmalı motorlara sahip araç maliyeti ile aynı olacağı öngörülüyor. Bu fırsat önümüzde, hızlı hareket edelim, teknoloji seviyemizi yükseltelim” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.