enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Alnımızın ‘Ak’ıyla Formula 1 gerçekleşti

Alnımızın ‘Ak’ıyla Formula 1 gerçekleşti
A+
A-

9 yıl aradan sonra Türkiye’de düzenlenen Formula 1 13 Kasım’da başlayıp 15 Kasım’da tamamlandı. Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşen yarış pandemi nedeniyle seyircisiz olsa da milyarlarca insan ekranları başında heyecanla takip etti.

Dünyanın en büyük motor sporları etkinliği Formula 1TM yarışının ardından Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak yaşanan tüm süreçlere ilişkin detayların paylaşıldığı bir basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

2020 yılı takvimine Intercity İstanbul Park’ın da girdiğinin açıklanması ile pisti hazır hale getirmek için büyük çaba harcadıklarını dile getiren Vural Ak, Formula 1TM yarışlarının İstanbul’a geleceğinin duyurulmasının ardından yarış sırasında ve sonrasında başta Formula 1TM yöneticileri olmak üzere hem pilotların hem de takım direktörlerinin pistle ilgili övgü dolu açıklamalarını hatırlattı.

HERKES SEFERBER OLDU

Ak, “Asfaltın yenilenmesi ile Formula 1TM yetkilileri yarış gününe kadar incelemelerini yapıp onayları verdiler. Yağan yağmur pilotları zorlasa da ilk günden beri dediğimiz gibi aslında pilotaj yeteneklerini ve takım stratejilerini zorlayan harika bir yarış izledik. Pistimiz herkesi kendine hayran bıraktı. Yarış sonunda açıklamalar yapan tüm yetkililer, pilotlar ve takım direktörleri gelecek yıllarda da burada yarışmak için can attıklarını açıkladı” dedi.

“Yarışın kusursuz geçmesi ve pistin de harika bir noktaya gelmesi ile FIA’nın en özel pistlere verdiği ‘Grade 1’ lisansını Intercity İstanbul Park’ın üç yıllığına almaya hak kazandığını açıklayan Ak, “Bu başarının arkasından büyük bir ekip ve takım çalışması var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yarışı T.C Cumhurbaşkanlığı Himayelerine alması ile tüm kurumlar seferber oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu ve Bakanlığımız asfaltın yenilenmesini gerçekleştirirken, İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya’nın koordinasyonunda tüm kamu kurumları büyük destek verdi” ifadesini kullandı.

MİLYONLARIN GÖZÜ İSTANBUL’DAYDI

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak

Organizasyon için yaklaşık 5 bin yabancı konuğun İstanbul’a geldiğini hatırlatan Vural Ak, “Pandemi nedeniyle dünyada tüm spor organizasyonları ertelendi. EURO 2020 ve Tokyo 2020 Olimpiyatları da yapılamadı. Bu nedenle sporseverler Formula 1TM yarışlarını daha da büyük ilgi ile takip etti. Geçtiğimiz hafta boyunca İstanbul tüm dünya medyasında büyük yer buldu ve sosyal medyada yapılan paylaşımlarla sürekli en çok paylaşım yapılan konular arasına girdi. Uzun zamandır İstanbul’un ihtiyacı olan bu tanıtımla yeniden milyonların gözü İstanbul’a çevrildi. Yarışın bu kadar heyecan dolu ve eğlenceli olması da paylaşımların zirveye çıkmasına destek oldu” diye konuştu.

TAKVİME DAHİL OLMAK İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ

Bu kadar önemli bir başarının ardından yarışın önümüzdeki senelerde de Türkiye’de yapılması için görüşmelere hemen başladıklarını vurgulayan Vural Ak, “Formula 1TM CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Chase Carey’i hafta sonu İstanbul’da ağırladık. Türkiye ve İstanbul’da Formula 1TM yarışlarına gösterilen ilgi karşısında şaşkınlık içindeydi. Sadece bir yıl değil, yıllarca sürecek bir yarışın takvime dahil edilmesi için görüşmelerimiz sürüyor. FIA’dan aldığımız üç yıllık lisans zaten pistimizin her gelişmeye her an hazır olduğunun da kanıtı” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.