enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Petlas’la neden olmasın?

Petlas’la neden olmasın?
A+
A-

Motor sporlarına olan ilginin ve organizasyonların her geçen gün arttığı ülkemizde, bu spora destek veren yerli ve milli bir lastik firması var, Petlas. Türkiye’de düzenlenen motor sporlarına destek veren Petlas, Türk otomobil sporcusunun dünya şampiyonu olması için var gücüyle çalışıyor.

Fırat İpek

1976 yılında kamu sermayesiyle kurulan Petlas, Türkiye’nin yerli ve milli lastiğidir. Anadolu’da yetişmiş akıl ve beden gücüyle son teknolojinin buluştuğu fabrikalarda üretim yapan Petlas, 2005 yılında Abdulkadir Özcan A.Ş. (AKO Grup) tarafından satın alınmış ve bugün 4 binden fazla insanımıza istihdam sağlayan ve yıllık 2 milyar TL ciro elde eden dev bir kuruluş olmuştur. 110 ülkeye ihracat gerçekleştiren Petlas, 390 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere, 2 milyon metrekare alan üzerine kurulu üretim tesisi, çalışan sayısı ve geniş ürün yelpazesi ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından birine sahip.

AKO Grup’un kurduğu, dışarıdan eski teknoloji ihraç etmek yerine yerli uzmanlardan oluşan Ar-Ge merkezinde, günümüze ve geleceğe ışık tutan çalışmalara imza atan Petlas’ın bir hayali var: “Petlas’ın ürettiği ralli lastiği kullanan bir Türk otomobil sporcusunun dünya şampiyonu olması.”

BÜNYESİNDE DEPARTMAN KURDU

Bu hayalini gerçekleştirmek için Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’yla (TOSFED) iş birliği yapan Petlas, üst düzey performans ve kompetisyon lastikleri geliştiriyor. Motor sporlarına verdiği önemden dolayı kendi bünyesinde motor sporları departmanı kuran Petlas, Şampiyonlar Şampiyonası Kupası, TOSFED Yıldızını Arıyor, Türkiye Offroad Şampiyonası ve daha bir çok sportif faaliyete destek veriyor.

AKO Grup Pazarlama Müdürü Erkal Özürün

YÜZDE YÜZ YERLİ SERMAYE

Türkiye’nin yerli ve milli yarış lastiğini üreten Petlas’ın motor sporlarına verdiği desteği, ürün gamını, sponsorluklarını, yarış lastiklerinin performansını ve daha bir çok konuyu AKO Grup Pazarlama Müdürü Erkal Özürün’le konuştuk. “Türk motor sporlarına destek vermekten onur ve heyecan duyuyoruz” diyen Erkal Özürün, “TOSFED iş birliğimiz ve motorsporları angajmanımız, Türkiye’nin yerli ve milli yarış lastiği markasına kavuşmasını da sağladı. Yüzde 100 yerli sermayeli bir üreticinin bu konuya tüm ciddiyeti ve tüm teknoloji gücüyle eğilmesi yankı uyandırdı” ifadesini kullandı. Şimdi sözü motor sporlarıyla ilgili sorularımızı yanıtlayan AKO Grup Pazarlama Müdürü Erkal Özürün’e bırakıyoruz. İyi okumalar.

MOTOR SPORLARINA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

– Motorsporları faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Otomotiv endüstrisine yönelik bir sanayi kuruluşu ve bir lastik markası olarak, motor sporları sponsorluklarımız da bizim için çok büyük önem ifade ediyor. Ülkemizde ve tüm dünyada büyük bir heyecanla izlenen motorsporları, Petlas gibi küresel rekabetin içerisinde yer alan markalar için önemli bir vitrin olduğu kadar, otomotiv endüstrisinde gelişimin de itici güçleri arasında yer alıyor. Motorsporlarına adım atmamız, Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile iş birliğimiz ve kendi bünyemizde Petlas Motorsport ismiyle bir motor sporları departmanını hayata geçirme kararımızla oldu.

TOSFED iş birliğimiz kapsamında, farklı yarışların yanı sıra, Şampiyonlar Şampiyonası Kupası’na ve bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ projesine desteğimizi devam ettiriyoruz. Başından bu yana destekçisi olmaktan onur duyduğumuz ve Türk otomobil sporları tarihinin ilk yetenek keşfetme projesi TOSFED Yıldızını Arıyor’u çok önemsiyoruz. Projede yarışan Fiat Egea yarış otomobillerinde Türkiye lastik sektörünün yerli sermayeli lider markası PETLAS’ın özel geliştirdiği lastikler kullanılıyor. Yine TOSFED iş birliğimiz kapsamında, spora desteğimizi kalıcı bir eserle pekiştirmek istedik. Bunun için, İzmit Körfez Yarış Pisti’nde yarış otomobillerinin yarış parkurunun üzerinden geçişi için gerekli köprünün yapımını üstlendik.

‘PETLAS KÖPRÜSÜ’

TOSFED ve PETLAS arasında imzalanan sözleşme kapsamında ‘PETLAS Köprüsü’ adıyla hizmet veren araç geçiş köprüsünün resmi açılışı, 2018 Şampiyonlar Şampiyonası etkinlikleri kapsamında gerçekleşti. Çalışma kapsamında ayrıca, pist girişinde bulunan yaya köprüsünün üstü kapatıldı ve köprüye giydirme uygulaması yapıldı. 2020 itibarı ile, TOSFED tarafından gerçekleştirilen otomobil sporlarında Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından Türkiye Offroad Şampiyonası’nın isim sponsoru olduk.

OFFROAD SPORUNDA YER ALMAKTAN GURURLUYUZ

Türkiye’nin yerli ve milli lastiği Petlas’ın motorsporlarına olan desteğini takip ediyoruz. Son olarak Türkiye Offroad Şampiyonası’na sponsor olduğunuzu açıkladınız? Bu süreci anlatır mısınız?

 PETLAS, 2020 Türkiye Offroad Şampiyonası’na isim sponsoru olarak destek veriyor. Sporcuların birbirleri ile olduğu kadar, farklı doğa ve arazi koşulları ile de mücadele ettiği Offroad sporunun içerisinde yer almaktan heyecan duyuyoruz. Ülkemizin en önemli otomobil sporu organizasyonları arasında yer alan PETLAS 2020 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın, Mayıs-Kasım ayları arasında ülkemizin farklı illerinde düzenlenecek 7 yarıştan oluşması öngörülüyordu. İnsanlığın dünya genelinde mücadelesini sürdürdüğü COVID-19 Pandemisi ve küresel sağlık krizi, hayatın tüm alanlarını olduğu gibi spor müsabakalarını da etkiliyor. Ülkemizin bu süreci sağlıkla atlatması en büyük dileğimiz. Yeni normale geçiş süreci kapsamında, PETLAS 2020 Türkiye Offroad Şampiyonası ile ilgili gelişmelerin de şekillenmesini öngörüyoruz.

ARAZİ, YOL VE DOĞADAN İLHAM ALDIK

Türkiye’de lideri olduğumuz Ar-Ge çalışmalarımızın ilham kaynağı, ülkemizin zorlu arazi, yol ve doğa koşullarıdır. Ar-Ge gücümüzle geçtiğimiz yıl start verdiğimiz PETLAS Motorsport departmanımız ve yarış lastiği geliştirme programımız kapsamında, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile farklı iş birlikleri yaptık. Şimdi bu iş birliklerini, bir adım daha ileri taşımaktan, PETLAS 2020 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın ismimizle anılacak olmasından gurur duyuyoruz.

TÜRKİYE YERLİ VE MİLLİ YARIŞ LASTİĞİNE KAVUŞTU

– Petlas lastiklerini pistlerde görüyoruz. Pilotlar Petlas lastiklerin performansından memnun mu?

Cesaret, azim, güç ve istikrar kavramlarının yanı sıra, üst düzey rekabetçilik, PETLAS’ın marka ruhunun ana özellikleri arasında yer almaktadır. Bu kavramları doğasında barındıran, toplumu güçlü bağlarla birleştiren Türk motorsporlarına destek vermekten onur ve heyecan duyuyoruz. Bu spor için, “akıl, yürek ve bilek işidir” denir. Bu tanımı, yerli azim, yerli sermaye, yerli Ar-Ge, mühendislik ve iş gücü ile üretilen PETLAS’ın ruhuna da uygulayabiliriz. Sponsorluklarımızın yanı sıra, pist yarışları için ürettiğimiz üstün nitelikli lastikleriyle motor sporları camiasında uyandırdığımız ilgi ve beğeni, kendi bünyemizde PETLAS Motorsport departmanımızı hayata geçirme kararımızın doğrulunu kanıtlıyor.

TOSFED iş birliğimiz ve motorsporları angajmanımız, Türkiye’nin yerli ve milli yarış lastiği markasına kavuşmasını da sağladı. Pilotlardan, mekanikerlerden ve takım yöneticilerinden olumlu dönüşler aldık. Lastiklerimizin performansı kadar, yüzde 100 yerli sermayeli bir üreticinin bu konuya tüm ciddiyeti ve tüm teknoloji gücüyle eğilmesi de yankı uyandırdı. Bu bizler için çok değerli.

REKLAM FİLMİMİZİ FARKLI ÜLKELER TAKLİT ETTİ

Bu sporun camiasını oluşturan, otomotiv endüstrisinin fikir önderi konumundaki kişilerle, pilotlar, takımlar, otomotiv yöneticileri ve ihtisas medyası ile doğrudan temas ediyoruz. Bunun yanı sıra otomobil sporlarına yönelik çalışmalarımız, tüketicilere, özellikle de otomobillerine farklı bir önem veren bir kitleye ulaşmamızı da sağlıyor. Öte yandan, tüm spor sponsorluklarımızda olduğu gibi, otomobil sporlarında da sponsorluk desteğini, iletişim dilimizle zenginleştiriyoruz. Bundan birkaç yıl önce, anneler gününde, “Türkiye’nin yıldız yarış pilotları, anneleri ile birlikte yarışsa ne olur” dedik ve “Tüm Yarışların Anası” reklam filmimizi oluşturduk. Bu filmimiz büyük beğeni topladı, ödüller aldı, hatta farklı ülkelerde taklit bile edildi.

VELOX SPORT PT741 İLE KUSURSUZ DİREKSİYON HAKİMİYETİ

– Motorsporlarına özel ürettiğiniz ürün gamından bahseder misiniz? Ve bu lastikleri ihraç ediyor musunuz?

TOSFED Yıldızını Arıyor projesine, yüksek hız, güvenlik ve sürüş keyfini bir arada sunan PETLAS Velox Sport PT741 ultra yüksek performans lastikleriyle destek veriyoruz. Velox Sport PT741, yol tutuşlarda kusursuz direksiyon hakimiyeti ve denge sağlayarak güvenlikten ödün vermeksizin hızı mümkün kılıyor. Estetik sırt deseni ile yarış pistinde kolaylık sağlayan özel lastik, ıslak/kuru zemin ve virajlardaki tehlike riskini de minimize etmesi ile dikkat çekiyor. Velox Sport PT741’in bu özel yapısı yarış için özel yapılmış karışımlar ile birleşince pistler için vazgeçilmez bir ürün olarak ortaya çıktı.

PETLAS tarafından geliştirilen, yerli sermaye, yerli mühendislik ve yerli üretim gücü ürünü asfalt ralli lastiklerimiz, geçtiğimiz yıllarda Türkiye Ralli Şampiyonası yarışlarında gerek testlerde, gerekse yarış katılımcısı farklı araçlarda kullanıldı. PETLAS yarış lastikleri geliştirme mühendislerinin katıldığı testlerde, asfalt rallilerine yönelik çeşitli ölçü ve hamurlarda ralli lastikleri denendi ve önemli yarış verileri elde edildi.

OFFROAD LASTİKLERİYLE ÇEŞİTLİLİĞİMİZİ ARTIRACAĞIZ

Ayrıca, yine TOSFED iş birliğimiz kapsamında, Dünya Ralli Şampiyonasının ülkemizde düzenlenen ve aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası’nın da bir ayağı olan Marmaris Rallisi’nde, rehber araçlar PETLAS’ın yarış lastiği PT R310’u kullandı ve yeni geliştirilen bu lastikler gravel parkurda gerçek yarış koşullarında denenmiş oldu.

Türkiye Ralli Şampiyonası yarışlarında şampiyon pilotlar ile yürütülen test çalışmalarıyla, farklı parkurlarda PETLAS ralli lastikleri için test ve geliştirmesi çalışmaları yaptık. Yarış lastiği ürünü portföyümüzü, toprak ve asfalt zeminlere uygun ralli lastikleri ile ilerletirken offroad lastikleri ile genişletmeye hazırlanıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.