enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sürüş izlenimi: Yeni Hyundai Tucson

Sürüş izlenimi: Yeni Hyundai Tucson
A+
A-

İlk kez 2004 yılında satışa sunulan ve adını Arizona’nın Tucson şehrinden alan Hyundai Tucson, dördüncü nesliyle Türkiye’de mayıs ayında satışa sunuldu.

Hyundai Assan’ın, Tucson’u ikonik bir destinasyon olan İstanbul Boğaz’ında 580 drona uçurarak görkemli bir şovla tanıtması, araca olan ilgi ve merakı daha da yükseltti. Buraya bir parantez açmak istiyorum. Dünyanın sayılı ülkelerinde yapılan bu şovun, Türkiye’de de yapılmasını sağlayan Hyunda Assan Yönetimini ve başta Hyundai Assan Halkla İlişkiler Müdürü Özgü Koyluç olmak üzere tüm iletişim ekibini tebrik ederim…

Basın mensupları olarak bizler de aracın lansmanını ilgiyle takip ettik ve sonrasında test etme imkanı bulduk. Bu kapsamda ben de kendi kokpitimden sürüş deneyimimi ve araçla ilgili izlenimlerimi paylaşacağım…

PLASTİK AKSAMIN KALİTESİNİ KONTROL ETmeDİM

Aracın kapısını açtığımda, koltuğa oturur oturmaz ilk iş olarak göğüs ve kapı yanlarındaki plastiğin kalitesini, elimin tersiyle ya da avuç içiyle ilgili yerlere vurarak test etMEdim!!! Çünkü zaten artık pazara sunulan yeni otomobillerin hem kullandıkları malzeme hem de donanım açısından belli bir standarta ulaştığı ve bu parçaları özellikle kontrol etmenin bir anlamı olmadığı düşüncesindeyim…

KONFORLU BİR OTEL ODASINDAN ESİNTİLER VE TESLA’VARİ EKRAN

Konumuza dönecek olursak, otomobilin içerisinde gerçekten çok iyi tasarlanmış ve premium bir his veren iç mekanla karşılaştım. İlk bakışta, araç koltuklarının “konforlu bir otel odasından esintiler” sunduğunu söyleyebilirim.

Aracın içerisinde konsolla bütünleşik bir tasarım yakalanmış ve 10.25 inçlik “Tesla’vari” multimedya ekranı göze çarpan diğer donelerden…

Vites kutusuna baktığımızda ise bir vites topuzu ya da joystick yerine “vites tuşları” kullanılması da bu araca artı bir değer katmış. Cam tavan, sinyal kameraları, farklı renklerden oluşan araç içi ambiyans ışıkları, soğutmalı ve ısıtmalı koltuklar, farklı sürüş modları, modlara göre değişen kadran vs. vs…. Aslında tüm özellikleri saymak yerine, “Bu otomobilde hangi özellik yok?” sorusuna cevap aramak daha kolay olacaktır…

Aracın dış tasarıma bakacak olursak, yeni Tucson, markanın yeni “Sensuous Sportiness” tasarım kimliğine göre geliştirilen ilk Hyundai SUV modeli olarak öne çıkıyor.

Aracın özellikle profilden ve arkadan görünümü dikkati çekiyor. Test süresincine bir çok kişi otomobilin yandan görünümünü çekici bulduklarını ancak başka modelleri de anımsattığını söyledi. Dimanik ve kaslı bir yapıya sahip olan yeni Tucson, dış görünümüyle otomotiv çevrelerinden de geçerli not almışa benziyor.

YENİ BİR ORTA HAVA YASTIĞI DA BULUNUYOR

Benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip yeni Tucson, Parametrik Dinamik Tasarım felsefesi ve teknolojik konfor öğeleriyle dikkati çekiyor.

Tucson’da 10,25 inç dijital gösterge ve 10,25 inç dokunmatik multimedya eğlence ekranı bulunuyor. Çoklu havalandırma, üç bölgeli klima kontrolü, ön ve arka ısıtmalı koltuklar gibi konfor özellikler var. Yeni Tucson, 620 litre bagaj hacmine sahip. Bu rakam koltuklar yatırıldığındaysa 1.800 litreye çıkıyor. Otomobilde öndeki yolcuların birbirleriyle çarpışmasını önlemek için yeni bir orta hava yastığı da bulunuyor. Yeni Tucson’da donanım seviyesine bağlı olarak 18 ve 19 inç jant ebatları sunuluyor. Otomobil, 1.6 litrelik T-GDI motor, 180 PS gücünde. 4×2 çekiş sistemi ve 7 ileri DCT ile birlikte sunulurken, 7 ileri DCT şanzımanlı, 1,6 litrelik CRDi dizel motor ise 136 PS gücüne sahip. Araçta ayrıca 4×2 ve 4×4 çekiş sistemi de bulunuyor.

GİDECEK BİR YOL OLSA DA ‘BİRAZ DAHA BASSAK’

Sürüş deneyimimle ilgili kısma gelirsek, özellikle virajlarda yüksek hızda bile güven veren bir araç olduğunu söyleyebilirim. Aracın yol tutuşu, ivmelenmesi üst düzeyde. 3 sürüş modunda da kendine has özellikleri rahatlıkla hissediliyor.

Gidecek yol olsa da “biraz daha bassak” hissiyatını hiç tedirgin olmadan yaşadım diyebilirim. Bu arada otomobili, markanın önemli rakiplerden birinin kalite kontrolcüsü de yakından inceledi. İnceleyen kişi aracı kendi markalarındaki modellere kıyasla daha teknolojik ve gösterişli buldu.

TUCSON’U SÜSLEDİK, DÜĞÜNDE GÖRÜCÜYE ÇIKARDIK

Son olarak, İstanbul’dan Sakarya’ya olan seyahat rotamda bazı keyifli anlar da yaşadım. Düğünde “gelin arabası” yapmak için aracı süsleyip, düğün salonunun tam girişine park ettik. Düğün salonuna gelen davetliler arasında, aracı işaret ederek “Damat bey burada, gelin hanım nerede” esprisini yapanlar, meraklı gözlerle aracı inceleyenler de oldu.

Kısacası, Tuscon’a düğün konsepti de çok yakıştı…

Güncel fiyatlar ve araca ilişkin daha fazla bilgiye “https://www.hyundai.com/tr/tr/arac-satis/arac-fiyat-listesi” web sitesinden ulaşılabiliyor.

Başka bir araç değerlendirmesinde daha görüşmek ümidiyle sağlıkla kalın…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.