enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

1 milyonun 450 bini hibrit

1 milyonun 450 bini hibrit
A+
A-

Dünyanın ilk lüks hibrit araç üreticisi olan Lexus, 2005 yılından beri Avrupa’da 450 bin adetlik hibrit satışına ulaştı. Türkiye’de ise şimdiye kadar ki en iyi Ekim ayı satışı gerçekleştiren marka, yüzde 229 büyüyerek 16 adet olarak gerçekleşti.

İlk kez Avrupa’ya 1990’da tek modelle giriş yapan Lexus, kısa zamanda premium otomobil dünyasında başarısını kanıtlayarak bugün 1 milyon adetlik satışı gerçekleştirdi. Lexus, oturmuş pazar normlarını takip etmek yerine kendi standart-larını belirledi ve 2005 yılında dünyanın ilk lüks hibrit aracı olan RX 400h’yi de satışa sundu. Lexus’un Avrupa’da şu ana kadar satılan 1 milyon aracının yüzde 45’i hibrit olurken son dönemde hibritlerin satış oranı Batı Avrupa pazarında yüzde 96’ya kadar yükseldi.

EN ÇOK RX SUV SATILDI

Lexus, Avrupa’daki yükselişini Türkiye’deki başarılı performansıyla da taçlandırıyor. Şimdiye kadarki en iyi Ekim ayı performansına imza atan Lexus, ilk 10 ayda yüzde 62 büyüyen premium pazarda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 229 büyüyerek 16 adet oldu. 2020 yılı Ocak ve Ekim ayında ise toplamda 112 adet satışa ulaştı. Türkiye’de en çok RX SUV modeli tercih edilirken, onu ES Sedan modeli takip ediyor. Lexus, Türkiye’de de emin adımlarla büyümeye devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.