enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Daha güçlüsü olmadı

Daha güçlüsü olmadı
09.11.2020
A+
A-

Tüm zamanların en güçlü Golf modelini olan Golf R, 320 PS güç üretiyor ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. 7 ileri çift kavramalı şanzımana sahip araç 100 km/s hıza sadece 4.7 saniyede çıkıyor.

Volkswagen, Golf model yelpazesini genişletmeye hızla devam ediyor. GTI, GTI Clubsport, GTE ve GTD’nin ardından, marka şimdi de sekizinci Golf neslinin sportif amiral gemisi Yeni Golf R’ı pazara sunuyor. Tüm Golf modelleri içinde en güçlüsü 320 PS güce sahip, dört tekerlekten çekişli yeni Golf R 420 Nm tork üretiyor. Spor otomobilin beşinci versiyonu, 100 km/s hıza sadece 4,7 saniyede ulaşıyor, azami hızı ise 250 km/s. Golf R, maksimum hızı 270 km/saate çıkaran, opsiyonel bir R-Performance paketiyle de tercih edilebiliyor.

VİRAJDA ÇEVİK

Yeni arka aks tahrik sistemi, gücün iki arka tekerlek arasında da dağıtılmasına olanak sağlıyor. Bu özellik sayesinde Golf R’ın viraj alırken çevikliği önemli ölçüde artıyor.

MAKSİMUMU ÇEVİKLİK VE SÜRÜŞ KEYFİ

Golf R; “R-Performance Torque Vectoring” tork dağıtımı özelliği, arka aksta tekerlekler arası seçilebilir tork dağıtımına sahip yeni ve geliştirilmiş dört tekerlekten çekiş (4MOTION) sistemini sunuyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi, dünyada ilk kez bir Araç Dinamikleri Yöneticisi (VDM) aracılığıyla elektronik diferansiyel kilitleri (XDS) ve adaptif şasi kontrolü DCC gibi diğer çalışan dişli sistemleriyle ağ üzerinden bağlantı kuruyor. Farklı sistemlerin bu yakın entegrasyonu sayesinde yeni Golf R; optimum çekiş özellikleri, en üst düzeyde hassasiyete sahip nötr bir yol tutuşu, maksimum çeviklik ve maksimum sürüş keyfi sunuyor. Yeni Golf R, Kasım ayının sonundan itibaren Avrupa’da satışa sunulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.