enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Araç kiralama büyüyecek

Araç kiralama büyüyecek
22.12.2022
A+
A-

2022 yılını değerlendiren ve önümüzdeki yılla ilgili açıklamalarda bulunan Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, “Otomotiv pazarında arz talep dengesinin bozulması 2022 yılının ilk dokuz ayında araç kiralama sektörünü de etkiledi. Tüm bu gelişmelere karşın sektör, yılın ilk dokuz ayında 22 milyar 100 milyon TL’lik yeni araç yatırımı yaparak 44 bin 500 adet aracı filosuna kattı. Sektörün aktif büyüklüğü ise 72 milyar 100 milyon TL’yi buldu. 2022’yi 2021’e göre bir miktar büyüme ile kapatacağız” dedi.

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici

YÜZDE 15 BÜYÜME BEKLİYORUZ

“Günlük kiralama tarafında ise 2022 yılında, pandeminin seyrindeki olumlu gelişmeler ve turizmdeki canlanmaya bağlı olarak, oldukça iyi bir yaz sezonu geçirdiğimizi söyleyebilirim” diyen İnan Ekici, “Günlük araç kiralamada 2022 yılını 2021 yılına göre yüzde 15 – 20 seviyelerinde bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz. Seyrin benzer şekilde devam etmesi durumunda 2023 yılında yüzde 10-15 oranında bir büyüme beklentimiz bulunuyor” değerlendirmesinde bulundu.

TOGG FİLOYA DAHİL OLACAKTIR

2023 yılıyla ilgili de konuşan Ekici şunları söyledi: “Dengeli bir ekonomi olduğu sürece hem operasyonel araç kiralama hem de kısa dönem araç kiralama sektörü büyümeye devam edecektir. Türkiye’de 1.000 kişi başına düşen otomobil sayısı, şirketlerin araç parkı büyüklüğü ve bu parklardaki kiralama yöntemiyle edinilmiş araç sayısı da dikkate alındığında, sektörümüzün ilerleyecek çok yolu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca araç kiralama sektörünün Togg’a, müşterilerinin talepleri doğrultusunda filosunda mutlaka yer vereceğini düşünüyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.